Oameni, locuri, momente
Cocktail Party
Așa am început luna: cu un Cocktail Party în grădină, alături de prietene vechi și noi, care mi-au devenit tare dragi. După-amiaza întreagă ne-am răsfățat cu cocktailuri colorate și tapas delicioase, într-o ambianță plină de voie bună și relaxare. Nu mă laud eu cu ce am pregătit, dar reacțiile lor mi-au confirmat că totul a fost pe gustul lumii. A fost, pur și simplu, timp frumos petrecut împreună – genul de amintire care îți rămâne în suflet ca un început de vară prelungită.
The Elegance Network
Luna aceasta, ca de obicei în The Elegance Network, ne-am dat întâlnire într-un loc nou, pentru a adăuga încă o poveste colorată în albumul nostru de amintiri. Am decis să sărbătorim cu valuri de culoare, voie bună și, bineînțeles, cocktailuri răcoritoare și spectaculoase, care arătau ca niște mici opere de artă în pahar.
Piscina a fost locul perfect pentru o zi de vară în care soarele ne-a mângâiat pielea, iar râsetele noastre au fost acompaniate de clinchetul paharelor și mirosul îmbietor al mâncării. Atmosfera? Exact cum ne place – veselă, plină de viață și de energie bună, ca la fiecare întâlnire de-a noastră.
Am reîntâlnit prietene dragi și am făcut cunoștință cu altele noi, la fel de pline de viață – unele chiar mai nebune decât mine, ceea ce nu e puțin lucru! Și pentru că o zi bună merită prelungită, seara s-a transformat într-o continuare delicioasă de cocktailuri, de data aceasta la KF – un bar care, de fiecare dată când îi trec pragul, mă poartă cu gândul la Havana.
Locul e frecventat în principal de tineret, dar noi, în suflet, suntem și mai tinere – poate chiar mai pline de chef de viață decât cei care ne privesc curioși peste marginea paharului. Și cred că asta e rețeta perfectă pentru o vară de neuitat: prietene, culori, râsete și momente trăite din plin.
Balaton
Zicala „La pomul lăudat nu te duci cu sacul gol” am simțit-o de câteva ori în vacanța noastră la Balaton. Mă uitasem pe Instagram, mi-am făcut vise cu hotel cu SPA și eleganță, mi-am ales garderoba de concediu cu grijă… doar ca să descopăr că la cină lumea defila în șlapi de plajă, iar SPA-ul era un bazin închis, mirosind a clor și gălăgios de parcă decola avionul. Umor amar, dar am râs și noi de contrast.
Nici mâncarea n-a scăpat de micile comedii: eu mă certasem acasă cu Mister D. că a rezervat demipensiune, convinsă că pe terase aș fi găsit pește proaspăt și bucate tradiționale. După două zile, i-am mulțumit: bufetul hotelului chiar era gustos și variat. Numai că acum nemulțumirea era de partea lui — pentru că „nu era destul de fierbinte”! Cei care-l cunosc știu cât de comică devine situația când Mister D. își ia temperatura mâncării mai în serios decât temperatura aerului de afară. Iar eu am mai avut un motiv de mulțumire: o prăjitură de care m-aș fi îndrăgostit zilnic – și cum o găseam în fiecare seară la bufetul de cină, relația noastră a devenit destul de serioasă.
Nici la stranduri nu am fost mai norocoși: îngrădite cu gard de sârmă, pline până la refuz, cu pături întinse una lângă alta și, în rest, doar stuf cât vezi cu ochii. Atmosfera de film de vacanță franțuzesc a cam rămas doar în imaginația mea.
Totuși, au fost și momente frumoase: plimbările cu cabrioleta printre vii, vizitele la câteva cetăți, cramele cu priveliști superbe și câteva ore de relaxare adevărată pe faleza din Balatonfüred sau prin Keszthel. Poate n-am ales zona potrivită pentru așteptările noastre, dar cu siguranță nu ne-a lipsit materia primă pentru povești. Alte pățanii, dar și voie bună la Balaton veti putea citi aici .
La ceaun cu prietenii
Un ceaun mare, un foc mocnit și prieteni dragi în jurul lui – asta a fost o seara de august, cu tot ce trebuie.
Am început încet, cu un Aperol Spritz răcoritor, apoi fiecare și-a găsit locul: bărbații harnici s-au îngrijit de foc și de amestecatul la pörkölt, fetele nu s-au lăsat mai prejos: povești, glume, găluște pregătite cu spor și grijă.
Vinul și berea au dat tonul voii bune, muzica a completat atmosfera, iar discuțiile s-au legat firesc, așa cum se leagă prieteniile adevărate. În jurul ceaunului s-a creat o energie pe care o simți rar – caldă, veselă, plină de viață.
A fost o seară ca „la carte”: mâncare bună, prieteni aproape, povești și voie bună. Exact așa cum trebuie să fie.
Grădina în luna august
Seceta, seceta și iar seceta… dar roșiile noastre ne-au răsplătit cu o recoltă bogată! Atât de multe, încât am avut ocazia să fac și câteva experimente în bucătărie: cuburi de roșii în suc propriu, pastă de roșii cu doar 30 de minute de fierbere și chiar un consomé de roșii. Rezultatul? Un mare wow – gust intens de vară, pus frumos deoparte pentru zilele reci. Toate rețetele le-am descoperit pe Savori Urbane, un adevărat izvor de inspirație.
La pasta de roșii am folosit mașina de stors a tatei și îl simțeam cumva lângă mine. Mi-am amintit cu dor vara lui 2012, când am pregătit bulionul împreună, și am deschis jurnalul de atunci, bucurându-mă de încă o amintire dragă
Blog & Bites – Jurnal de taste
Lady și restul lumii
Lady la Simina
O parte din august a însemnat și o vizită la Simina – omul cu suflet mare care are grijă de câini atunci când stăpânii sunt în concediu. La ea, prietenii patrupezi nu stau în padocuri și nici izolați, ci trăiesc în casă și în grădină, liberi să se joace și să socializeze. Simina le oferă exact ce au nevoie: atenție, libertate și dragoste. ❤️
Lady se bucură mereu să fie la ea. Când locuiam la bloc, parcă îi plăcea chiar mai mult acolo. Dar de când are propria grădină cu iaz unde se poate răcori, se bucură la fel de mult și să se întoarcă acasă. Și cred că, în felul ei, i-a fost dor și de Baby Yoda.
Baby Yoda singur acasă
În august, și Baby Yoda a avut parte de o mică aventură. Prietena noastră, la care de obicei stă peste noapte, a fost plecată, așa că nimeni nu a dormit cu el. O altă prietenă venea zilnic să-l vadă, dar nopțile le-a petrecut singur. Cum e un motan umblăreț, care nici atunci când suntem acasă nu doarme mereu înăuntru, am zis că e mai bine așa decât să-l ducem la un Cat Hotel, închis într-o cameră.
După o săptămână, bucuria revederii a fost mare, iar apoi totul a reintrat în normal.
Bucuria din farfurie
Într-o zi toridă de august, am descoperit rețeta perfectă: Salata Argentiniană de pe blogul Savori Urbane. E o salată de vară simplă și delicioasă, cu roșii zemoase, ouă fierte mediu (cleioase, dacă le preferi așa!), usturoi zdrobit, ulei bun și brânză telemea rasă – toate combinate rapid, într-un gust șlefuit de vremea caldă. Se face în 20 de minute și devine și mai bună după câteva ore la frigider Perfectă pentru o zi toridă de august: răcoroasă, sățioasă și ușor de savurat cu un pahar de vin lângă ea.
Momentul de fericire
Momentul fericirii a fost într-o sâmbătă seara, cu Mister D.,undeva între viile din Badacsony, privind lacul Balaton. Un pahar de vin bun, apusul care colora dealurile și liniștea din jur au fost suficiente ca să simțim că totul se așază în echilibru. Era genul acela de clipă rară, în care nu-ți mai trebuie nimic altceva – doar să fii acolo și să lași fericirea să curgă firesc.
Filozofia lunii – Odată cu anii, cresc și așteptările… sau s-a schimbat lumea?
În ultimii ani, prețurile au crescut mai repede decât răbdarea noastră, iar calitatea… uneori parcă a uitat să țină pasul. Plătim mai mult, primim mai puțin, și totuși eticheta cu „lux” sau „4 stele” rămâne bine prinsă la intrare. Când vezi că la un hotel bun de altădată lipsește un detaliu simplu, cum ar fi o cafetieră în cameră, te întrebi: oare stelele au devenit doar decorative?
Și nu e vorba doar de turism. Comportamentul oamenilor pare să se fi schimbat după pandemie: graba e mai mare, toleranța mai mică, respectul față de celălalt – o monedă rară. În loc de „Bună ziua” și „Vă rog”, se aud tot mai des comenzi seci, de parcă am fi toți într-o cursă contra-cronometru.
La capitolul „cum umblă lumea îmbrăcată”, moda a devenit un fel de „casual extrem”: pijamale la cumpărături, papuci de plajă la restaurant, tricouri rupte declarate „trend”. Pe de altă parte, libertatea de exprimare în haine nu e un lucru rău – doar că eleganța nu ar trebui să fie trecută la categoria „specie pe cale de dispariție”.
Valorile? Rămân, dar parcă se fragmentează. Unii le trăiesc profund și discret, alții doar le afişează pe rețelele sociale, însoțite de filtre și citate motivaționale. Respectul, bunul-simț și atenția față de detalii sunt tot mai prețioase, tocmai pentru că nu mai sunt garantate.
Poate că, în tot acest peisaj, singura soluție e să fim noi înșine acea schimbare: să salutăm, să fim politicoși, să cerem calitate fără agresivitate și să oferim ceea ce așteptăm înapoi. Și, cine știe, poate într-o zi prețul și calitatea vor merge din nou mână în mână – nu ca doi străini, ci ca un cuplu fericit.
Privind înapoi, august a fost o lună plină de culori, gusturi și povești: de la cocktailuri în grădină și pățanii la Balaton, până la liniștea din vii, grija pentru Lady și Baby Yoda și roșiile transformate în bucurii din farfurie. O retrospectivă care arată că viața are de toate – surprize, prieteni, zâmbete și câte un moment de fericire care luminează totul.
1.5. Planuri pentru septembrie
Luna începe cu Tabăra Detox Fresh Colibița, o experiență de care abia aștept să mă bucur. Restul lunii îl las pentru blog, grădină și tihna începutului de toamnă. Iar la final de septembrie se pregătește concediul mult visat – again la mare.
Lasă un răspuns